Σεβασμός στην παράδοση και την αρχιτεκτονική

Η WoodCreations όλα τα χρόνια που δραστηριοποιείται στο χώρο των ξύλινων κουφωμάτων και κατασκευών προσπαθεί όχι μόνο να καλύπτει απόλυτα τις επιθυμίες και τις ανάγκες των πελατών της, αλλά οι κατασκευές που δημιουργεί να σέβονται απόλυτα την παράδοση και την αρχιτεκτονική του νησιού.

Η αρχιτεκτονική της Αντιπάρου ακολουθεί τη γνήσια κυκλαδίτικη. Τα σπίτια έχουν ορθογώνια κάτοψη, είναι μονόχρωμα, με επίπεδη στέγη καθώς είναι φτιαγμένα με λίγα ανοίγματα και είναι πάντοτε λιθόδμητα. Τα κουφώματα είναι φτιαγμένα από ανώτερης ποιότητας ξύλο για να αντέχουν στις αντίξοες συνθήκες. Η αυξημένη αντοχή τους οφείλεται όχι μόνο στο υλικό κατασκευής τους αλλά και και στη σχεδίασή τους, χρησιμοποιώντας ενισχυμένα μάνταλα και μεντεσέδες τα οποία πλέον έχουν αντικατασταθεί με εξελιγμένους μηχανισμούς από ανοξείδωτο χάλυβα.

Το εσωτερικό των σπιτιών τις περισσότερες φορές είναι απλό. Η οροφή όπως και τα πατώματα είναι ξύλινα, ενώ οι περίτεχνες εσωτερικές ξύλινες σκάλες συνδέουν τα ανώτερα επίπεδα των σπιτιών στα οποία συνήθως βρίσκεται η κρεβατοκάμαρα.

Τα στενά σοκάκια σε δαιδαλώδεις σχηματισμούς ενώνουν τα σπίτια μεταξύ τους, φτάνοντας μέχρι την κορυφή των οικισμών, όπου συνήθως υπάρχει ένα μικρό, γραφικό εκκλησάκι. Οι ασβεστωμένοι ανεμόμυλοι με τις εντυπωσιακές ξύλινες φτερωτές τους βάζουν την τελευταία πινελιά στον καμβά του κυκλαδίτικου τοπίου στον οποίο έχουν προστεθεί και ορισμένα δυτικά μορφολογικά στοιχεία τα οποία δικαιολογούνται από την μακρόχρονη κατοχή από τους Φράγκους και τους Ενετούς.

architecture