Πριν την κατασκευή και τοποθέτηση των κουφωμάτων καταγράφονται οι ανάγκες του υπο μελέτη χώρου. Τα κουφώματα γερμανικού τύπου υποστηρίζουν όλους τους τύπους ανοίγματος κουφωμάτων, εκ των οποίων οι πιο συνηθισμένοι αναφέρονται παρακάτω.

  • Παραδοσιακού τύπου κουφώματα – Με παραθυρόφυλλα
  • Παραθυρόφυλλα τα οποία διατίθενται και με ανάκληση
  • Σύγχρονου τύπου κουφώματα – Συρόμενα
  • Ειδικές κατασκευές

design1design2design3

Τα ξύλα που χρησιμοποιούνται έχουν περάσει από εκτεταμένη διαδικασία προετοιμασίας έτσι ώστε να παρουσιάζουν αυξημένη αντοχή στο πέρασμα του χρόνου και στα έντονα φυσικά φαινόμενα όπως ο αέρας, η υγρασία και η αλμύρα της θάλασσας. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία βαφής των κουφωμάτων πραγματοποιείται απεντόμωση και απομάκρυνση όλων των μυκητών από το ξύλο.

Έπειτα θωρακίζονται οι επιφάνειες των ξύλων με υψηλής αντοχής οικολογικά βερνίκια και χρώματα τα οποία είναι υδατοδιαλυτά και μη τοξικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Τα κουφώματα βάφονται σε φούρνο βαφής, με τρόπο όμοιο της βαφής των αυτοκινήτων, μία μέθοδος που έχει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι της απλής βαφής.

Η μέθοδος αυτή εξαλείφει τις ατέλειες που προκύπτουν κατά τη διαδικασία του βαψίματος και αποφεύγεται η επικόλληση ρύπων πάνω στη νωπή μπογιά. Επίσης ενισχύεται η ανθεκτικότητα του χρώματος στην υπεριώδη ακτινοβολία και στις ακραίες θερμοκρασιακές μεταβολές διατηρώντας τη λάμψη του αναλλοίωτη για πολλά χρόνια. Τα κουφώματα που βάφονται με βαφή φούρνου δεν χρειάζονται την τυπική συντήρηση, δηλαδή τρίψιμο και βάψιμο αποφεύγοντας έτσι την χρονοβόρα διαδικασία συντήρησης.

Μεγάλη γκάμα χρωμάτων είναι διαθέσιμη ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του πελάτη. Οι μπογιές και τα βερνίκια που χρησιμοποιούνται είναι των αναγνωρισμένων εταιρειών Sikkens (www.sikkens.gr) και Glasurit (www.glasurit.com).

Κατεβάστε τον οδηγό του Συστήματος Χρωμάτων Sikkens (1.6MB)pdf-icon-small


color-samples